Google SHOPPING

Annonsera på Google Shopping

VIA Media hjälper ditt företag öka er försäljning via Google Shopping. Kontakta oss för en kostnadsfri analys & offert!

google partner affiliated

Effektiv annonsering på Google Shopping

I den digitala handelns era är Google Shopping annonsering en kraftfull kanal för e-handelsföretag som strävar efter att öka sin försäljning och expandera sin räckvidd. Google Shopping, som integrerar produkter direkt i Googles sökresultat, erbjuder en unik möjlighet för företag att visa upp sina produkter till potentiella kunder vid precis rätt tidpunkt. I denna artikel utforskar vi hur Google Shopping fungerar och hur det kan gynna din e-handelsstrategi.

Vad är Google Shopping?

Google Shopping är en tjänst som tillåter e-handelsföretag att lista sina produkter på Google. När en potentiell kund söker efter en produkt på Google, visas relevanta produkter från olika återförsäljare direkt i sökresultatet. Dessa annonser innehåller vanligtvis en bild av produkten, priset, och namnet på återförsäljaren. För konsumenten innebär detta en smidigare köpupplevelse, eftersom de snabbt kan jämföra olika produkter och priser.

Varför Google Shopping?

Google Shopping erbjuder en oöverträffad möjlighet för e-handlare att visa upp sina produkter direkt till intresserade konsumenter. Genom att optimera dina annonser och säkerställa att de är relevanta och attraktiva, kan du maximera din onlineförsäljning och expandera ditt varumärkes räckvidd. Med rätt strategi kan Google Shopping vara en viktig del i ditt företags digitala marknadsföringsarsenal.

Fördelarna med Google Shopping

Vi som har jobbat med e-handel vet att internet användare vill ha snabba och effektiva flöden. Oavsett om det är från att de identifierat ett behov till hittar en lösning eller från att man lägger en produkt i varukorgen och snabbt & enkelt vill kunna checka ut i kassan.  

1. Ökad synlighet: Genom att visa upp dina produkter direkt i sökresultaten får ditt varumärke och dina produkter ökad synlighet bland konsumenter som aktivt söker efter det du erbjuder.
2. Högre klickfrekvenser: Annonser med bilder tenderar att dra till sig mer uppmärksamhet än textbaserade annonser. Google Shopping erbjuder en visuellt tilltalande display som kan öka din klickfrekvens.
3. Kvalificerad trafik: Eftersom användare redan söker efter specifika produkter när de ser dina annonser, är sannolikheten hög att de är närmare ett köpbeslut än genomsnittliga webbplatsbesökare.
4. Bättre användarupplevelser: Google Shopping erbjuder en förenklad köpprocess, vilket kan öka kundnöjdheten och möjligheterna till återkommande affärer.

Kontakta oss för offert

Vi har lång erfarenhet inom e-handel och optimering av att bygga shoppingkampanjer och shoppingfeeder. Kontakta oss redan idag för en offert för oss att hantera er Google Shopping-annonsering.

Om VIA Media

VIA Media är en ledande digitalbyrå som använder sig av AI-drivna lösningar, automatisering och datadriven annonsering för att stödja företag i deras digitala tillväxt. Med ett team av experter inom design, copywriting och kampanjhantering, är vi dedikerade till att leverera mätbara resultat genom innovativa och skräddarsydda marknadsföringsstrategier. Vårt mål är att optimera våra kunders digitala närvaro och effektivitet genom att utnyttja den senaste tekniken och datadrivna insikter.

Kontakta oss

Oliwer Brewitz

Projektledare
+46 704 55 14 48
oliwer@affiliated.se

KONTAKTA OSS

Vill du ta din digitala närvaro till nästa nivå? Kontakta oss för att köra igång!

15 + 5 =